Rudica Kovačič

ISAR CAP

Astrologiji sem posvetila velik del svojega življenja. Po dolgih letih preučevanja me še vedno fascinira njena razsežnost in možnost odkrivanja novih spoznanj. Vesela sem, da sem pred leti zbrala pogum in sledila svojemu srcu ter spremenila astrologijo iz hobija v svoj poklic. Ker imam rada ljudi, me svetovalno delo osrečuje in izpopolnjuje.

Pri svojem delu kombiniram znanje in moč intuicije.

Z astrologijo se poglobljeno ukvarjam že 24 let. V želji po nenehnem nadgrajevanju znanja sem, poleg astrologije, začela spoznavati in se učiti še druge ezoterične vede, kot so tarot, vedeževalske tehnike, feng šuj, razlaganje sanj in magijske obrede. Sinteza vseh teh znanj mi je v veliko pomoč pri delu s strankami.

Astrologija je kot globok ocean. Vsakdo se lahko potopi vanj in dobi nekaj kapljic božanskega znanja.

dr. Onkarlal Sharma Prmad
V zadnjem času se ukvarjam predvsem…

  • z dejstvom, da je osebni horoskop večplasten in v sebi skriva zapise, ki segajo v predrojstno obdobje posameznika,
  • s planetarnimi vplivi na kolektivno zavest.

Osredotočila sem se na proučevanje in raziskovanje karmične, prednatalne in mundane astrologije.

Moje poslanstvo je prenesti astrološko simboliko v konkretno življenje posameznika.

KRONOLOGIJA

Z astrologijo sem se začela ukvarjati leta 1989, po tem, ko sem obiskovala prvi tečaj astrologije v Sloveniji, ki ga je vodila Ema Kurent. Ker me je astrologija popolnoma prevzela, sem jo začela intenzivno preučevati preko knjig in študijskih horoskopov, ki sem jih izdelala za družino, prijatelje, znance in sodelavce. Še posebej me je pritegnilo preučevanje značajev in to, kako značajske lastnosti vplivajo na življenje posameznika. Zato sem se usmerila v proučevanje psihologije in psihološke astrologije.

Leta 1992 sem začela obiskovati seminarje psihološke astrologije, ki jih je vodil Matjaž Regovec. S skupino nad psihološko astrologijo navdušenih somišljenikov smo v okviru društva ustanovili Astrološki inštitut Matjaža Regovca. Ta inštitut je prvi ponudil možnost resnega študija astrologije v Sloveniji. Bili smo prva generacija študentov astrologije v Sloveniji. Študij sem zaključila s certifikatom.

Ker je v meni prisotna nenehna želja po širjenju svojega znanja, sem se udeležila več poletnih šol, ki jih je vodil Viktor Gerkman, izjemen predavatelj, ki je na predavanjih podajal ogromno astrološkega in psihološkega znanja. Na njegovih delavnicah sem se seznanila tudi s tarotom, fascinirala me je njegova povezava z astrologijo. Zato sem pri Viktorju opravila tečaj tarota in ga vključila v svojo praktično delo s strankami.

Leta 1995 sem se z astrologijo začela ukvarjati tudi profesionalno. S soprogom, ki je prav tako certificiran astrolog, sva v Ljubljani odprla astrološko posvetovalnico Astrotell. Glavne dejavnosti so bile astrološko svetovanje, dopisna šola astrologije in vedeževanja, astrološki tečaji, tečaji vedeževanja iz kart, astrološka ženitna agencija, svetovanje na telefonski liniji 090, tečaji uporabe astrološkega računalniškega programa. Pisala sem članke za Karmo in Astrotednik, sodelovala sem na radijskem programu RGL. V teh letih sem pridobila res veliko astrološke prakse, kajti izdelala in interpretirala sem nekaj tisoč horoskopov.

Z vedeževanjem so se ukvarjali že moji predniki, zato me je vedeževanje spremljalo že od malih nog. Napisala sem brošuro »Vedeževanje iz ciganskih kart«, ki so jo sodelavci uporabljali pri svojem delu s strankami. Knjiga je bila izdana pri založbi Ara in se je vrsto let uspešno prodajala in bila nekajkrat ponatisnjena.

Ker sem leta 1998 rodila hči in se preselila v Kamnik, sem svetovalnico v Ljubljani, zaradi pomanjkanja časa, zaprla. Obdržala pa sem osebno astrološko svetovanje, katerega sem in ga še izvajam v Kamniku.

Leta 1999 sem soprogu pomagala pri izdelavi slovenskega astrološkega računalniškega programa. Poimenovala sva ga »Astrovizija«.

V nekaj naslednjih letih sem se v želji po širjenju znanja posvetila proučevanju še drugih ezoteričnih ved: magije, feng šuja, radiostezije in bioenergije. Kot pri astrologiji, mi je bilo tudi tukaj vodilo, da znanja iz ezoteričnih ved prenesem v vsakdanje življenje in s tem razširim njihovo uporabnost med ljudmi. Svoje znanje sem nadgrajevala na tečajih pri raznih učiteljih. Pridobila sem veliko novega teoretičnega znanja, s katerim sem nadgradila predhodna znanja. To mi je dalo širšo perspektivo in bolj celosten pogled. Spekter mojega svetovanja sem s tem zelo razširila.

Leta 2002 sem začela z novim projektom z imenom Magija Narave, ki sem ga zaščitila kot blagovno znamko. Raziskovala sem vpliv vonja na človeka – kako lahko z vonjavami stimuliramo določene možganske centre. Razvila sem izdelke (čarovne svečke), ki jih prodajam po ezoteričnih in ostalih trgovinah v Sloveniji. Zame je bil velik izziv premagati nezaupljivost do ezoteričnih izdelkov in z njimi prodreti na slovenski trg. Projekt se je pokazal kot uspešen in svečke se že nekaj let uspešno prodajajo po vsej Sloveniji.

Ker me vedno zanima nekaj novega in mi je bila televizija še neznan medij, sem leta 2009 sprejela ponudbo za delo v oddaji Ezo Tv. To delo sem opravljala približno eno leto. Rada delam z ljudmi, zato rada sprejmem priložnost, ko lahko svoje teoretično znanje povežem s praktičnimi izkušnjami.

Leti 2010 in 2011 pa sem namenila nadgradnji astrološkega znanja. Na Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju v Beogradu sem pri Aleksandru Imširagiću opravila dopisne tečaje iz področij karmične astrologije, mundane astrologije, prostorske astrologije in elekcijske astrologije. Ponoven študij mi je dal nov zagon in me spodbudil k dodatnemu poglobljenemu proučevanju in raziskovanju astrologije, še posebno karmične, prenatalne in evolucijske astrologije.

Leta 2010 sem postala članica mednarodne astrološke organizacije ISAR (International Society for Astrological Research), ki si prizadeva za zvišanje standardov in profesionalizem v astrologiji. Pri njih sem leta 2012 opravila izpit za certifikacijo in pridobila naziv ISAR CAP (Certified Astrological Professional).